Stéen Industri AB

Ett småländskt familjeföretag i stark utveckling!

Det hela startade 1977 när ett mindre företag som tillverkade speglar för bilindustrin och butiksspeglar av glas inköptes.

1984 togs även tillverkningen över från ett företag som gjorde bevakningsspeglar. Två år senare flyttades hela verksamheten till Vittaryd en mil norr om Ljungby.

Verksamheten utökades 1992 med en komplett fabrik för legoproduktion av tunnplåtsdetaljer.

Under 1993 började Stéen Industri även att tillverka planspeglar och spegelkupoler i plast. Redan i december samma år kunde vi erbjuda marknaden ett komplett sortiment med vilket vi snabbt etablerade oss på exportmarknaden.

Varumärket EuroMirror registrerades 1994, samtidigt som vi på allvar började delta vid internationella mässor. Ny utrustning för vakuumformning installerades.

För att möta marknadens krav på en dokumenterad kvalitetsstyrning inledde vi också 1994 en systematisk uppbyggnad för ISO 9001-certifiering. Detta arbete va klart i december 1995.

Samma år utökades exportmarknaden till ett flertal nya länder. Dessutom fick vi omfattande långtidsorder för nya legoprodukter.

1996 flyttades verksamheten med ca 20 anställda till nya ändamålsenliga lokaler i Vittaryd.

I samband med en av grundarnas dödsfall År 2000 sker generationsskifte, och företaget ägs sedan dess av syskonen Peter & Annelie Steen.

Sommaren 2001 installerades en av Europas största Vakuum-metalliseringsmaskiner. Detta ger korta ledtider och möjlighet till att snabbt tillverka större kvantiteter av speglarna.